Горлівський міський методичний центр
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Листопад 2013  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
    123
45678910
11121314151617
18192021222324
252627282930

Архів записів

Друзі сайту

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Вітаю Вас, Гість · RSS 21.05.2024, 09:08

Головна » 2013 » Листопад » 25 » Тиждень фінансової грамотності
11:39
Тиждень фінансової грамотності


З метою підвищення рівня підприємницької компетентності населення України в навчальних закладах м.Горлівки було проведено тиждень фінансової грамотності, який започатковано вперше в Україні з ініціативи Національного Банку України та згідно рекомендацій Донецького облІППО. 

Головні завдання заходів тижня: 
  • підвищення рівня фінансової грамотності школярів; 
  • популяризація діяльності фінансових установ та їх послуг; 
  • розвиток практичних навичок,застосування яких дозволить комфортно почуватися в сучасному світі та приймати зважені фінансові рішення. 

Заходи були зорієнтовані на правила ведення та планування сімейного бюджету, принципів фінансового обліку, виховання звички до заощаджень та інвестицій. Найбільш активно тиждень пройшов у НВК № 12,14,65 та ЗОШ 3,16,35,62,86.
У 1-4 кл. проводились бесіди, диспути на теми: «Чи потрібна нам фінансова грамотність?», «Як правильно витрачати гроші?».
У 5 – 6 кл. – бесіда дидактична гра «Я – фінансист», класна година «Гроші – поганий хазяїн чи добрий слуга?», тренінг «Вмій витрачати гроші». Учні брали активну участь у роботі, в дискусіях, в тестуванні, їм було цікаво дізнатися багато нового щодо фінансових питань. 
Для учнів 7-8 кл проведено бесіду «Раціональне використання фінансів», диспут «Економіка та фінанси – основна складова добробуту», гра «Сімейний відпочинок», «Перетворюємо хобі на бізнес», тренінг «Перетворюємо хобі на бізнес». На тренінгу для учнів 7-х класів, учасники познайомилися із основними «заповідями» маркетингу, дізналися про сутність «4Р» маркетингу, прийняли участь у творчих завданнях, під час яких вони могли відчути себе справжніми маркетологами, які займаються просуванням товару на ринок, рекламують його, та вдосконалюють, якщо товар не продається. 
Учні 8-х класів під час гри «Сімейний відпочинок» здійснили «віртуальну подорож» різними країнами світу, обмінювали валюту, купували товари та підсумовували свої витрати в кожній із країн. 
Дев’ятикласники прийняли участь в економічному практикумі «Місячний бюджет Степана». В ході проведення якого навчилися розраховувати його доходи та витрати, а також робити заощадження на майбутнє. Також в ряді шкіл, пройшли класні години «Стійкість економіки – гарне життя людини», «Планування та облік сімейного бюджету». 
Знання отримані під час вивчення курсу «Фінансова грамотність» десятикласники найкращим чином продемонстрували в ході проведення заходів тижня. 
Учні 10-х класів прийняли активну участь в груповому обговоренні «Власний бюджет і фінансове планування», а практичні навички успішно використали під час конкурсу міні-проекті «Сімейний бюджет». 
У діловій бізнес-грі «Конкурент» учні 11 кл створювали власні підприємства які можуть бути корисними сучасним школярам, а також вирішували питання, з якими в сучасному світі кожного дня стикаються справжні бізнесмени. 
Тиждень фінансової грамотності надав можливість школярам впевнитися, що фінансові знання є необхідним елементом будь – якого напрямку діяльності людини.

Переглядів: 787 | Додав: mmc_gorlovka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
Ім`я *:
Email *:
Код *:
Copyright MyCorp © 2024
Конструктор сайтів - uCoz